Meubilair

Tafel "Kameleon"

De kameleon past zich
aan zijn omgeving aan

De kameleon heeft het vermogen om zich aan zijn omgeving aan te passen door van kleur te veranderen. Er bestaan overeenkomsten tussen het dierenrijk en ons werk als architecten. Zoals een kameleon zich aanpast aan zijn omgeving, zo passen wij onze ontwerpen aan de wensen van onze opdrachtgevers aan. Dat uitgangspunt heeft ons op ‘onze’ kameleon gebracht: een systeem waarin ons ontwerp van een tafel in principe altijd hetzelfde blijft, maar wat betreft uitstraling aan te passen is aan het interieur en de specifieke wensen van onze opdrachtgever. Een verschil met de kameleon: ons ontwerp heeft de eigenschap dat er meer mogelijkheden zijn dan uitsluitend het verschieten van kleur.

In het verleden maakten wij vooral het ontwerp voor de vaste inrichting voor onze opdrachtgevers. Denk daarbij aan keukens, badkamers, kasten en scheidingswanden bijvoorbeeld. Steeds vaker krijgen wij het verzoek om onze opdracht uit te breiden: om ook de losse inrichting, zoals tafels en banken, te ontwerpen. Het ontwerpen van een eetkamertafel en salontafel waren voor ons de meest tijdrovende elementen van die losse inrichting.

Die werkelijkheid heeft ons op de kameleon gebracht. De eisen die wij stellen aan een tafel laten wij niet los. Een tafel moet vlak en stabiel zijn. Ook vinden wij dat een tafel ‘slank’ of ‘robuust’ moet kunnen zijn, en vier poten aan de uiteinden telt. De tafel bestaat altijd uit twee materialen, een metalen frame, rvs, staal of aluminium, en een houtachtige of kunststof afwerking. De maximale lengte van de tafel bedraagt 3.630 millimeter.

TOP